06.12.2016.

Studentski dan

Program i satnica su podložni promjenama.

 • 06.12.2016.11:20 LANACO Tehnološki centar / info pult

  REGISTRACIJA UČESNIKA

  Molimo Vas da se prilikom dolaska na Tech hosted by LANACO 2016, registrujete na info pultu Tehnološkog centra.

 • 06.12.2016.11:30 LANACO Tehnološki centar / kongresni centar

  OTVARANJE TECH HOSTED BY LANACO 2016

  U utorak, 06.12.2016. godine, u 11 časova i 30 minuta odžaće se ceremonija svečanog otvaranja konferencije Tech Hosted by LANACO. Nakon ceremonije otvaranja biće održana konferencija za medije.

 • 06.12.2016.12:00 Ministarstvo nauke i tehnologije Vlade Republike Srpske / Biljana Vojvodić

  Digitalna transformacija Republike Srpske

  Rođena u Lušci Palanci, Sanski Most. Osnovnu školu u Lušci Palanci i gimnaziju u Sanskom Mostu završila kao učenik generacije. 1986. godine diplomirala na Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, Odsjeku za matematiku, sa prosječnom ocjenom 9.20. Na istom fakultetu završila postidiplomske studije, a magistarski rad na temu „Prostori funkcija i prostori nizova u Furijeovoj analizi - aspekti dualnosti“ odbranila 1991. godine. Radila na poslovima programera u Računarskom centru Energoinvest, zatim asistenta i višeg asistenta na Mašinskom i Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, te na poslovima višeg asistenta na Elektrotehničkom, Mašinskom, Prirodno-matematičkom i Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. U Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske obavljala poslove višeg stručnog saradnika za opšte obrazovanje, te poslove načelnika Odjeljenja za visoko obrazovanje. Od novembra 2011. godine nalazi se na mjestu pomoćnika ministra za tehnologiju u Ministarstvu nauke i tehnologije. Autor je i koautor većeg broja naučnih radova iz oblasti matematičke analize. Prijavila je doktorsku disertaciju pod nazivom „Inverzni spektralni problemi za diferencijalne operatore tipa Šturm-Liuvila sa dva kašnjenja“ na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu. Udata, majka dvoje djece. Govori ruski i engleski jezik.

 • 06.12.2016.12:35 MICROSOFT / Omar Kudović

  Digitalna transformacija i visoko obrazovanje

  Zaposlen u Microsoft BiH na mjestu PSE Solutions Manager. Posjeduje iskustvo preko dvadeset godina, u kojem je većinu vremena proveo na instalacijama i integracijama Exchange Server i OCS, Lync, Skype4B platformi. Posljednjih nekoliko godina aktivno radi na raznim projektima implementacije Cloud riješanja u poslovnom okruženju. Svoja iskustva predstavljao je na više konferencija, kao što su Microsoft Network, Microsoft Community Conference, Microsoft TechDays, KulenDayz, Indeed Bulgaria, #Tarabica, ATD i Sinergija. Takođeje aktivan clan MS Community BiH i lider "NewOffice" user grupe. Od 2013. godine tri puta nagrađen od strane Microsoft s MVP titulom za Skype For Business. U privatnom životu bavi se Hi Fi, piše recenzije o vinima, sluša rockabilly i veliki kolekcionar muzike.

 • 06.12.2016.13:10 LANACO Tehnološki centar / restoran

  KAFE PAUZA

  Obezbijedili smo kafu, čaj i ostala osvježenja za posjetioce Tech hosted by LANACO konferencije, koji će se služiti u LANACO restoranu u prizemlju LANACO Tehnološkog centra.

 • 06.12.2016.13:35 MINECO / Milovan Matijević

  Značaj obrazovanja za implementaciju digitalne transformacije

  Milovan Matijević je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a bavi se informisanjem i savetovanjem o stanju IKT tržišta, prati i predviđa tehnološke trendove, pruža pomoć klijentima u donošenje strateških odluka u vezi poslovanja, nabavke i korišćenja IT opreme i usluga. Radi kao analitičar i konsultant u oblasti informacionih tehnologija od 2004, i sproveo je veliki broj istraživačkih projekata. Autor je više od 50 izveštaja na temu srpskog IT tržišta, kao što su godišnje studije: "Obim i struktura IT tržišta - SITO", "Informatička industrija Srbije - Analiza sektora" i "Preduzeća u Srbiji kao IT korisnici". Na poziciji direktora za Srbiju i Crnu Goru, radio je dve godine za „IDC“, vodeću kompaniju na globalnom tržištu informisanja i savetovanja u IKT. Pre njegovog analitičkog rada, proveo je 5 godina na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu na razvoju telekomunikacionih sistema, u oblasti računarske simulacije digitalnih telekomunikacionih sistema. Od 1990. godine Milovan Matijević je suosnivač i direktor kompanije "Mineco Computers" koja je prva i do sada jedina lokalna kompanija u Srbija koja se bavi istraživanjem tržišta i tehnološkim kretanjima u IKT oblasti.

 • 06.12.2016.14:00 NCR / Vladan Živanović

  Dometi digitalne transformacije

  Vladan Živanović generalni je direktor kompanije NCR u Srbiji. Prije dolaska u NCR, Živković je bio direktor sektora prodaje u kompaniji SAGA. Sa preko 15 godina iskustva u IT industriji, Vladan zna kako da vodi tim koji pruža i integriše najsavremenija IT rješenja koja omogućavaju kompanijama da ostvare uspješan rast i poslovnu izvrsnost.

 • 06.12.2016.14:35 LANACO Tehnološki centar / restoran

  RUČAK

  Ručak za sve posjetioce Tech hosted by LANACO konferencije će se služiti u LANACO restoranu u prizemlju LANACO Tehnološkog centra.

07.12.2016.

Tech Hosted - dan 1

Program i satnica su podložni promjenama.

 • 07.12.2016.08:30 LANACO Tehnološki centar / info pult

  REGISTRACIJA UČESNIKA

  Molimo Vas da se prilikom dolaska na Tech hosted by LANACO 2016, registrujete na info pultu Tehnološkog centra

 • 07.12.2016.09:00 CISCO / Aleksandar Stepančev

  Cisco Digital Network Architecture

  Aleksandar Stepančev ima preko 20 godina profesionalnog razvoja u IT, Strategiji i razvoji poslovanja i prodaji. Posljednjih 9 godina zaposlen u Ciscu, na poslovima razvoja Biznis servisa, razvoja partnerske mreže i modela saradnje i kosaltinga u domenu računarskih mreža.

 • 07.12.2016.09:50 ORACLE / Ermin Prašović

  Oracle Digital Business Transformation and News from Oracle Open World 2016

  Ermin Prašović radi u Oracle BiH od 2004.godine na mjestu Principal Technology Sales Consultant. Posjeduje dugogodišnje iskustvo koje se odnosi na projekte bazirane na Oracle tehnologiji: Oracle baza podataka, Exadata platforma, te Oracle Fusion Midleware (aplikacijski serveri, SOA i upravljanje identitetima i pristupom). U informatičkoj industriji radi preko 17 godina. Prije dolaska u Oracle iskustva je sticao u privatnim informatičkim firmama u BiH i u inostranstvu: tri godine kao dizajner i programer aplikativnog softvera baziranog na Oracle tehnologiji, te tri godine kao eksterni konsultant za T-mobile grupaciju (Deutsche Telekom AG.). Posjeduje Oracle Enterprise Architecture (OEA) certifikat za Oracle Core tehnologiju.

 • 07.12.2016.10:35 LANACO Tehnološki centar / restoran

  KAFE PAUZA

  Obezbijedili smo kafu, čaj i ostala osviježenja za posjetioce Tech hosted by LANACO konferencije, koji će se služiti u LANACO restoranu u prizemlju LANACO Tehnološkog centra.

 • 07.12.2016.10:50 DELL EMC / Dejan Živanović

  Dell EMC konvergentna resenja - VxRail

  S iskustvom od preko 17 godina u IT industriji i preko 10 godina kao član EMC Technology Solutions tima Jugo-istočne i Centralne Evrope, učestvovao je u mnogim kompleksnim projektima kako u Srbiji tako i u ostalim zemljama regiona. Specijalista za storage platforme, business continuity/disaster recovery, softverska rješenja, virtuelizaciju, cloud computing, software defined rješenja.

 • 07.12.2016.11:25 APC BY SCHNEIDER ELECTRIC / Hajrudnin Džananović i Jernej Urbas

  Mikro podatkovni centri i Izrada rješenja za male podatkovne centre

  Hajrudin Džananović rođen 1956. godine u Zavidovićima, diplomirao na univerzitetu u Ljubljani, Elektrotehnički fakultet. U Schnider Electric zaposlen već 8 godina. Prije toga u Tobačna tovarna Ljubljana, Remtsma Hamburg Gmbh, Imperial Tobaco Group, Unis Elkos Ljubljana.

 • 07.12.2016.12:00 FORTINET / Tomislav Tucibat

  Fortinet Security Fabric

  Tomislav Tucibat je glavni Account Manager za Jadranski region koji pokriva regiju od 8 zemalja. Odgovoran je za razvoj projekata sa klijentima iz ove regije, a trenutno radi iz Zagreba. Sa preko 6 godina radnog iskustva u Fortinetu, na sadašnjoj funkciji radi unazad četiri godine.

 • 07.12.2016.12:35 MICROSOFT / Omar Kudović

  Should I Stay or Should I Go

  Zaposlen u Microsoft BiH na mjestu PSE Solutions Manager. Posjeduje iskustvo preko dvadeset godina, u kojem je većinu vremena proveo na instalacijama i integracijama Exchange Server i OCS, Lync, Skype4B platformi. Posljednjih nekoliko godina aktivno radi na raznim projektima implementacije Cloud riješanja u poslovnom okruženju. Svoja iskustva predstavljao je na više konferencija, kao što su Microsoft Network, Microsoft Community Conference, Microsoft TechDays, KulenDayz, Indeed Bulgaria, #Tarabica, ATD i Sinergija. Takođeje aktivan clan MS Community BiH i lider "NewOffice" user grupe. Od 2013. godine tri puta nagrađen od strane Microsoft s MVP titulom za Skype For Business. U privatnom životu bavi se Hi Fi, piše recenzije o vinima, sluša rockabilly i veliki kolekcionar muzike.

 • 07.12.2016.13:40 Real security with FireEye & Centrify / David Ivačič

  Advanced Malware & Identity - 2 vectors of attack/defence

  David Ivačič diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Mariboru 2003 godine. Već tokom studija uključuje se u rad s kompanijom Real security iz Maribora, gdje je na početku specijalizirao IT sigurnosna rješenja (anti-malware i firewalls). U narednim godinama uslijedila su usavršavanja u mnogim drugim IT sigurnosnim oblastima. Do 2008. godine obavlja dužnost Project Manager-a, zadužen za razvoj i koordinaciju sigurnosnih IT projekata s partnerima i klijentima širom Jadranske regije. Iste godine, promovisan je na poziciju Sales Director za Real security firmu na čijoj poziciji je i danas.

 • 07.12.2016.14:30 LANACO Tehnološki centar / restoran

  KAFE PAUZA

  Obezbijedili smo kafu, čaj i ostala osviježenja za posjetioce Tech hosted by LANACO konferencije, koji će se služiti u LANACO restoranu u prizemlju LANACO Tehnološkog centra.

 • 07.12.2016.14:45 MINECO / Milan Matijević

  Značaj digitalne transformacije za tržište BiH

  Milovan Matijević je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a bavi se informisanjem i savetovanjem o stanju IKT tržišta, prati i predviđa tehnološke trendove, pruža pomoć klijentima u donošenje strateških odluka u vezi poslovanja, nabavke i korišćenja IT opreme i usluga. Radi kao analitičar i konsultant u oblasti informacionih tehnologija od 2004, i sproveo je veliki broj istraživačkih projekata. Autor je više od 50 izveštaja na temu srpskog IT tržišta, kao što su godišnje studije: "Obim i struktura IT tržišta - SITO", "Informatička industrija Srbije - Analiza sektora" i "Preduzeća u Srbiji kao IT korisnici". Na poziciji direktora za Srbiju i Crnu Goru, radio je dve godine za „IDC“, vodeću kompaniju na globalnom tržištu informisanja i savetovanja u IKT. Pre njegovog analitičkog rada, proveo je 5 godina na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu na razvoju telekomunikacionih sistema, u oblasti računarske simulacije digitalnih telekomunikacionih sistema. Od 1990. godine Milovan Matijević je suosnivač i direktor kompanije "Mineco Computers" koja je prva i do sada jedina lokalna kompanija u Srbija koja se bavi istraživanjem tržišta i tehnološkim kretanjima u IKT oblasti.

 • 07.12.2016.15:15 LANACO Tehnološki centar / restoran

  RUČAK

  Ručak za sve posjetioce Tech hosted by LANACO konferencije će se služiti u LANACO restoranu u prizemlju LANACO Tehnološkog centra.

08.12.2016.

Tech Hosted - dan 2

Program i satnica su podložni promjenama.

 • 08.12.2016.08:30 LANACO Tehnološki centar / info pult

  REGISTRACIJA UČESNIKA

  Molimo Vas da se prilikom dolaska na Tech hosted by LANACO 2016, registrujete na info pultu Tehnološkog centra

 • 08.12.2016.09:00 Hewlett Packard Enterprise / Igor Grčić

  Zašto Aruba Networks ima najnapredniji Wifi na svijetu i kako radi IoT, BYOD, NAC, MDM i Smart City inicijative.

  Igor Grčić je HPE /Aruba Networking voditelj prodaje i partnerskog programa u Adriatic regiji i Bugarskoj. Zadužen je za razvoj HPE/Aruba mrežne ponude u deset zemalja regije, sa naglaskom na velike Networking projekte, kao i konstantni razvoj i unaprijeđenje partnerskog programa. Ima više od 10 godina iskustva u IT i Telekomunikacijskoj industriji kroz rad kao menadžer za ključne korisnike, voditelj razvoja prizvoda i kao voditelj ponuda. Fokusiran je na prednosti koje napredna tehnologija i najnovije inovacije mogu donijeti korisnicima i partnerima uz unaprijeđenje procesa i svakodnevnog poslovanja. Igor ima 33 godine, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje je završio i postdiplomski specijalistički program upravljanja komunikacijama. Takođe, drži brojne dodatne poslovne i tehnološke certifikate.

 • 08.12.2016.09:50 Intel McAfee / Tamas Barna

  Intelligent Security Operations

  Tamas Barna je diplomirani IT inženjer i lider međunarodnih IT sigurnosnih certifikata. Ima više od 18 godina iskustva u bezbijednosti informacija na terenu, uključujući i 15 godina upravljanja u vodećim svjetskim sigurnostima IT kompanija. Takođe, bio je uključen u nekoliko velikih IT sigurnosti projekata kao savjetnik od povjerenja, i to ne samo u Mađarskoj, već i cijeloj regiji jugoistočne Evrope.

 • 08.12.2016.10:35 LANACO Tehnološki centar / restoran

  KAFE PAUZA

  Obezbijedili smo kafu, čaj i ostala osviježenja za posjetioce Tech hosted by LANACO konferencije, koji će se služiti u LANACO restoranu u prizemlju LANACO Tehnološkog centra.

 • 08.12.2016.10:50 Fujitsu / Mirko Grujičić

  Fujitsu integrisani sistemi

  Mirko Grujičić radi u kompaniji Fujitsu od 2008. godine i bavi se tzv. presales-om, što podrazumijeva analizu potreba korisnika, kreiranje rješenja kako bi se te potrebe zadovoljile, edukaciju kolega i partnera koji se bave Fujitsu programom i slične poslove. Rođen je 1982. godine u Pljevljima (Crna Gora), odrastao u Beogradu gdje je završio Prvu beogradsku gimnaziju, i diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu na smjeru Telekomunikacije. Tokom studija bio je aktivan član međunarodnih organizacija studenata tehnike. Pasionirani pratilac košarke, odbojkaš rekreativac.

 • 08.12.2016.11:25 Xenon Forte - Kyocera / Adel Mešić

  Kyocera Managed Document Services

  Adel Mešić, rođen je 01.09.1973. godine u Gradačcu (BiH). Osnovnu i srednju školu je završio u BiH. Daljnje obrazovanje nastavlja na Elektotehničkom fakultetu u Švajcarskoj. Završio je veliki broj specijalizovanih kurseva i stručnih seminara iz oblasti IT tehnologije. Svoju poslovnu karijeru započinje u Švajcarskoj, radeći kao sistem inžinjer u nekoliko svjetskih korporacija. U Bosnu i Hercegovinu se vraća 1998. godine i zapošljava se kod lokalnog HP distributera, gdje radi na poslovima PSG, IPG i TSG. Godine 2006. počinje raditi kod lokalnog distributera japanske kompanije Kyocera, gdje i danas radi na funkciji direktora i suvlasnika firme Xenon forte d.o.o. Sarajevo. Adel Mešić govori njemački, engleski, slovenački i služi se mađarskim i francuskim jezikom. Živi u Sarajevu. Otac je dvoje djece.

 • 08.12.2016.12:10 Huawei / Ivan Trebaljevac / Novak Vuković

  1. Safe City Concept and Case Study

  2. Digital transformation


 • 08.12.2016.13:15 Kaspersky / Dragan Davidović

  Kaspersky Endpoint Security Cloud

  Dragan se pridružio Kaspersky Lab-u 2013. godine, kao Channel Manager kompanija za jugoistočnu Evropu - Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crna Gore, Makedonije, Albanije, Grčke i Kipra. U svojoj ulozi, Dragan je odgovoran za izgradnju mreže partnera, stvaranju jake veze između kompanija i partnera, isto kao i za prodaju i pretprodajnu podršku. Njegova karijera u IT-u datira još od 1997.godine. Prethodni posao su uključivali zadatke od prodavača usluga kompanije do funkcije brand manager za 5 godina. Dragan je diplomirao u Bijeljini, na Višoj školi za spoljnu trgovinu, 1996. godine.

 • 08.12.2016.13:45 LANACO Tehnološki centar / restoran

  KAFE PAUZA

  Obezbijedili smo kafu, čaj i ostala osviježenja za posjetioce Tech hosted by LANACO konferencije, koji će se služiti u LANACO restoranu u prizemlju LANACO Tehnološkog centra.

 • 08.12.2016.13:55 VEEAM / Tomislav Loparić

  Veeam Availability Platform for the Hybrid Cloud

  Tomislav je IT stručnjak sa više od 20 godina iskustva u raznim područjima IT industrije. Tokom svoje karijere bio je u funkciji raznih profesionalnih uloga: od razvoja aplikacija preko menadžera timova, konsolidacija i virtualizacija data centara za implementaciju najsloženijih IT infrastrukturnih rješenja. Tomislav je Microsoft Certified IT Professional, IBM Certified Storage Specialist, IBM Certified Systems Expert, i dobitnik nekoliko nagrada VMware vExpert. Pridružio se Veeam timu u januaru 2014. godine.

 • 08.12.2016.14:30 ORACLE / Mario Glavač

  SPARC your scale-out and cloud with Oracle S7- Mala ISKRA vatru skriva

  Mario Glavač je Hardware Principle Sales Consultant u kompaniji Oracle. Magistar Elektrotehnike s 15+ godina iskustva u IT industriji s enterprise tehnologijama – kroz razvoj softvera, tehničku podršku, mandžment i prodaju kompletnih rješenja. Pruža podršku kompanijama u Adriatic regiji kroz ponudu i primjenu vrhunskih Oracle On-premise i Cloud proizvoda. Motiviše korisnike kroz prenošenje best practice iskustava i trendova iz pojedinih industrija u široj regiji, kako bi i oni napredovali kroz Oracle tehnologiju. Posjeduje radno iskustvo preko 6 godina u Oracle, te 8 godina u S&T.

 • 08.12.2016.15:00 LANACO Tehnološki centar / restoran

  RUČAK

  Ručak za sve posjetioce Tech hosted by LANACO konferencije će se služiti u LANACO restoranu u prizemlju LANACO Tehnološkog centra.

pozivamo Vas na

Tech Hosted by LANACO

Jedinstven spoj između stručnjaka iz IT svijeta i njihovih klijenata. Ovo je jedinstvena prilika da uživo razmjene iskustva na panel diskusijama, okruglim stolovima i prezentacijama. Tech Hosted by LANACO, most između struke i zadovoljstva.