Drugi dan Tech hosted by LANACO konferencije u znaku koncepta Smart City, IoT-a i Artificial Intelligence

15.10.2019. | Novosti

U okviru drugog dana Tech hosted by LANACO konferencije, 16.10.2019. godine, koja se održava u periodu od pet dana u LANACO Tehnološkom centru u Banjoj Luci, posjetioci su u prvom dijelu dana imali priliku da slušaju zanimljivu panel diskusiju na temu: Smart cities in the era of Artificial Intelligence & IoT.

Na ovoj panel diskusiji uz prisustvo Adnana Huremovića (BH Telecom), Tatjane Vučić (Bit Alijansa) I Erik Johnsona (Delegate) govorilo se o značaju i primjeni Smart city koncepta u našoj zemlji. Po završetku panel diskusije predstavnici kompanije LANACO su predstavili svoju GO platformu, odnosno Smart city koncept. Lenovo je u svojoj prezentaciji govorio o ThinkPad-u i šta stoji već 30 godina iza najpoznatijeg poslu orjentisanog laptopa na svijetu. Kako je nastala ideja za dizajn, razvoj i prodaju laptopa poznatog po svom crnom, minimalističkom i poslovnom izgledu, ali prije svega po pouzdanosti, mobilnosti i izdržljivosti koju poslovni korisnik preferira. Dell EMC je predstavio svoje backup strategije. Dok je HP Enterprises predstavio najnovija storage rješenja zasnovana na sistemima vještačke inteligencije. U drugom dijelu dana IBM je govorio o Security rješenjima za upravljanje informacionom bezbjednošću, a nakon toga Utimaco je predstavio Security hardverske module.

Najsrećniji učesnici drugog dana imali su priliku da osvoje vrijedne nagrade i to: Dron, Lenovo tablet, Aruba access point, Amazfit PACE sportski pametni sat sa GPS-om.