Lenovo SDI infrastruktura- Novi data centri sa stvarnim rezultatima

14.12.2022. | Blog

Mnoge kompanije i organizacije su sa svojim potrebama dosegle nivo zrelosti u poslovanju kada je potrebno razmatranje novih strategija u pogledu optimizacije data centara.

Neke studije slučaja pokazaju da se među glavnim nedostacima tradicionalne IT infrastrukture kriju i ključni izazovi koje je bilo potrebno rješiti drugačijim poboljšanim infrastrukturama.

Višestruka spajanja i preuzimanja dovela su do lošeg upravljanja, a nepostojanje centralnog nivoa orkestracije rezultiralo je povećanim zastojem u radu.

Kako bi se ostvarile prednosti digitalne transformacije, put optimizacije centra podataka moguć je kroz softverski definisanu infrastrukturu.

Lenovo

Softverski definisani podatkovni centar (SDDC) funkcioniše kao tradicionalni podatkovni centar, osim što se dijelovi infrastrukture isporučuju virtualno kao usluga i odvojeni su od fizičkog hardvera.

Ovaj pristup omogućava veću fleksibilnost dopuštajući ljudima da po potrebi posvete računarske resurse određenim radnim opterećenjima, a IT timovi dobijaju veću fleksibilnost u pogledu korišćenja servera, kapaciteta skladištenja i izbora mreže.

Sa udruživanjem resursa i usvajanjem softverski definisne infrastrukture, nudi se mogućnost za više slobode u upravljanju data centrima, što pomaže preusmjeravanju fokusa na druge značajne segmente poslovanja.

Softverski definisana infrastruktura (SDI) koja je u potpunosti pod kontrolom softvera, smanjuje/eliminiše napore u održavanju, osigurava konzistentnost, istovremeno omogućavajući proširivost i daljinsko postavljanje kroz konfiguraciju bez zastoja.

Kombinujući dugogodišnju ekspertizu i iskustvo Lenovo pruža napredne mogućnosti za svaku kompaniju koja želi da osigura da njeno poslovanje ide u korak sa novim modernim dobom.

Kao veliki fond IT resursa  Lenovo SDI rješenja pomažu kompanijama da razviju svoje softverski definisane infrastrukture i na taj način u potpunosti transformišu svoje poslovanje.

Ovi uređaji dizajnirani su da olakšaju život, pojednostave rad i ubrzaju vrijeme za postizanje efikasnosti, oslobađajući kompanije svih zamki tradicionalne IT infrastrukture, ostavljajući ih daleko iza sebe.