Predavači 2022

12 – 14.10.2022.

12 – 14.10.2022.

Renomirani stručnjaci iz IT svijeta

Tech Hosted by LANACO već sedam godina donosi odgovore na aktuelna pitanja i okuplja renomirane stručnjake iz IT svijeta. Događaj do sada bilježi preko 1600 posjetilaca i 120 govornika.

Predstavnici globalnih kompanija, keynote govornici, panel diskusije, workshop-ovi, ali i bogat sadržaj zabavnog karaktera i ove godine vas čekaju u Tehnološkom centru kompanije LANACO.

Khaled Mokhtar

Khaled Mokhtar

Chairman, IEEE Credentialing, Educational Activities Board

iee-logo

Khaled vodi Emerging Technologies & Innovation u Etisalatu. Prethodno je radio kao projekt manager za Google, informacioni saradnik za HPE, InnovatioKHn i Technology Sr. Konsultant za vladu Dubaija i program menadžer za Etisalat Misr.

On je inženjer računarstva i sistema, diplomirao je na Fakultetu inženjerskih nauka na Univerzitetu Ain Shams; i sertifikovan je na Univerzitetu Berkeley (Kalifornija) za tehnološko preduzetništvo i mentorstvo inovativnih tehnoloških startupa.

Takođe uvaženi govornik na 5G World Summit Londonu, IEEE Region 8, 5G Asia Summit u Singapuru, događaj mrežne virtuelizacije u Madridu i mnogim drugim globalnim događajima.

Bio je član IEEE Industry Engagement Committee, i bivši član IEEE Region 8 Strategy and Conference Coordination Committee (Evropa, Bliski istok i Afrika)

Nemanja Pejić

Nemanja Pejić

Systems Engineer for South East Europe, Veeam

VEEAM logo

Nemanja je IT stručnjak s više od 10 godina iskustva u različitim područjima IT poslovanja. U svom radnom vijeku imao je priliku obavljati razne funkcije: od upravljanja timovima, konsolidacije i virtualizacije data centara, do implementacije najsloženijih IT infrastrukturnih rješenja.

Nemanja je Microsoft Certified IT Professional s jakim sigurnosnim iskustvom.

Pridružio se Veeamu u maju 2019.

Aleš Simončić

Aleš Simončić

Technical Sales Manager

Tri decenije iskustva u IT svijetu, većinom u IBM-u i Lenovu. Prvi direktor Lenova u Sloveniji, od 2011 Technical Sales Manager za x86 segment (IBM System x / Lenovo ThinkSystem) segment za jugoistočnu Evropu.

Milan Kojić

Milan Kojić

Channel Manager West Balkans

Milan Kojić pridružio se Kasperskom 2021. iz partnerske kompanije u kojoj je radio 20 godina. Prošao je sve segmente u IT industriji, od servisera računara, voditelja servisa, voditelja prodaje, direktora prodaje i na kraju zamjenika direktora.

Ima veliko IT iskustvo, a želja za napredovanjem i daljnjim razvojem dovela ga je u Kaspersky, vodeću IT sigurnosnu kompaniju. Trenutno je na poziciji Channel Managera Zapadnog Balkana, gdje je zadužen za SMB dio tržišta.

Takođe je veliki obožavatelj Formule 1 i Ferrarijevog tima te ne propušta nijednu trku.

Ivan Spasojević

Ivan Spasojević

Član Borda Direktora Galeb Grupacije

Iako mlad, poseduje višegodišnje iskustvo u oblasti Retail-a, koje je prethodnih 10 godina "brusio" u okviru Galeb-a, najvećeg srpskog proizvođača i servisera fiskalnih uređaja.

Kroz vođenje kompanija u okviru navedene grupacije, koje su razvojno orjentisane ka novim tehnologijama i modernoj poslovnoj elektronici, aktivno je učestvovao u nekoliko procesa fiskalizacije, od kojih izdvajamo fiskalizaciju u Etiopiji, kao i najnoviju u Srbiji.

Tokom procesa fiskalizacije u Srbiji, učestvovao je u nekoliko diskusija u organizaciji Privredne komore, Poreske uprave i Ministarstva finansija Republike Srbije, gde je budućim korisnicima preneo iskustva i izazove, a sa ciljem što bržeg i lakšeg prilagođavanja novom sistemu fiskalizacije.

Ponosni je suprug i otac. Za sebe kaže da ga u životu motivišu odgovori "ne može", jer ih ne prihvata.

Miloš Grujić

Miloš Grujić

Direktor Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske

Miloš Grujić, doktor ekonomskih nauka, direktor je Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske i član Upravnog odbora Evropskog društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom. Posjeduje certifikate ovlaštenog računovođe, investicijskog menadžera, sudskog vještaka, ovlaštenog procjenitelja i ovlaštenog internog revizora. Kao samostalni autor ili koautor objavio je pet knjiga, 80 naučnih i stručnih radova i više od stotinu kolumni na temu finansijskih tržišta i instrumenata. Bio je predavač i učesnik više konferencija, okruglih stolova i seminara iz oblasti investicija, digitalizacije i finansijskog menadžmenta. Dugogodišnji je član upravnih i nadzornih odbora kompanija i sportskih klubova.

Magda Milas

Magda Milas

Fintech Expert, A1

A1 logo

Magda Milas diplomirala je marketing na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Više od 5 godina radila je u sektoru privrede u Erste banci, u sektoru transakcijskog bankarstva i upravljanja novčanim sredstvima, u timu za finansiranje izvoza i trgovine i radila sa razvojnim bankama EU, zatim sa kineskim korporativnim i nerezidentnim klijentima.

Nakon rada u Erste banci, pridružila se najvećem hrvatskom kripto fintechu, Electrocoin, gdje je 2 godine razvijala plaćanja kriptovalutama, te radila na projektima implementacije kriptovaluta u poslovanju Hrvatske pošte, Konzuma, Tifona i dr.

Predsjednica je i suradnica-osnivačica udruženja Alice in Blockchains, čiji je cilj promicanje finansijske pismenosti među ženama sa fokusom na nove finansijske tehnologije kao što su kriptovalute i blockchain.

Od marta ove godine, Magda je član A1 New Business Product Development tima i bavi se razvojem fintech i digitalnih plaćanja. U slobodno vrijeme voli da roni, ima dozvolu privatnog pilota i majka je petogodišnje djevojčice.

Moustafa Abdelhai

Moustafa Abdelhai

EMEA DCG Intel Technical Evangelist, Intel

Intel logo

Moustafa radi kao Lenovo/Intel Tech Evangelist, brine se o prodaji, marketingu i omogućava našim partnerima da budu potpuno u toku s Intelovim proizvodima/portfeljem.

Moustafa je započeo svoju karijeru u IT-u kao inženjer podrške, a kasnije kao inženjer eskalacije i voditelj tima/konsultant u nekoliko kompanija (Orange Business Services, Teradata i Microsoft) u Egiptu.

Upravljao je s nekoliko proizvoda - CRM, Data Bases, Migrations, Microsoft 365 itd. Prije nego što se pridružio radio je u Amazon Businessu kao Product manager u Bratislavi za francusko tržište.

Diplomirao je inženjerstvo komunikacija i elektronike na AAST univerzitetu u u Egiptu i tečno govori arapski, engleski i francuski.

U slobodno vrijeme voli kuvati i igrati squash.

Dragan Stanković

Dragan Stanković

HPE Servers Category Manager at Hewlett-Packard Enterprise

Dragan Stanković je HPE Servers Category Manager u Hewlett-Packard Enterprise sa preko deceniju iskustva i rada u kompaniji Hewlett-Packard Enterprise.

Dragan je otac, inžinjer i vjeruje u bolji svijet.

Sanja Andželić

Sanja Andželić

Regional Service Renewal Manager for Balkan

CISCO logo

Sanja Andželić se pridružila Cisco-u 2006. godine, kada je osnovana kancelarija Cisco u Sarajevu. Radila je kao sastavni dio lokalnog prodajnog tima. Zadnje 4 godine Sanja je Regional Service Renewal Manager za Balkan.

Aleksandar Gladović

Aleksandar Gladović

dipl inžinjer, Sektor razvoja

Za osam provedenih godina u kompaniji prošao je kroz poslove tehničke podrške Galebovog sistema za praćenje vozila i organizaciju gps servisa, potom tehničke podrške za fiskalne kase pre eFiskaliizacije.

Osim toga učestvovao je u razvoju novih modula za gps praćenje, vodio projekat razvoja nove aplikacije za gps. Najveći projekat je ipak eFiskalizacija u Srbiji.

U ovom projektu učestvovao je aktivno u razvoju i testiranju softverskih i hardverskih rješenja. Pored toga držao je obuku svim kolegama kako iz tehničke podrške i servisa tako i kolegama iz prodaje o suštini eFiskalizacje kao i Galebovim tehničim rješenjima.

Organizovao i držao prve Webinare na istu temu koje je Galeb omogućio svim zainteresovanim na početku implementacije procesa u Srbiji. Predstavljao Galeb rješenja na brojnim skupovima koje su organizovali udruženja stomatologa, turističkih organizacija, udruženja prevoznika itd.

Vjetar u leđa su mu porodica odnosno supruga i dva dječaka.

Camill Cebulla

Camill Cebulla

European Sales Director, Group-IB

Group-IB logo

Camill živi u Amsterdamu i odgovoran je za poslovanje Grupe-IB u Evropi. Otkako se prije 6 godina pridružio Group-IB-u, Camill je blisko sarađivao s obavještajnim, DFIR-ovim i istražnim timovima Group-IB-a i stekao široko znanje o evropskom krajoliku prijetnji, kibernetičkom kriminalu i kibernetičkim napadima.

Camill pridonosi raznim radnim grupama i udrugama za dijeljenje, uključujući EAST Association, FS-ISAC, Europol i druge, gdje dijeli svoje znanje i iskustvo. Takođe sarađuje s evropskim nacionalnim jedinicama za provođenje zakona, kako u istragama, tako i u razmjeni informacija i obuci.

Veljko Tasić

Veljko Tasić

Senior ISG Technology Consultant, Dell Technologies

DELL logo

Veljko radi kao Senior Technology Consultant za sve proizvode i usluge u Dell Technologies Infrastructure Solutions Group (ISG). Otkako se našao u ovoj ulozi 2018., aktivno radi na dizajnu infrastrukturnih rješenja s korisnicima iz različitih tržišnih segmenata i različitih zemalja u jadranskoj regiji.

Sa svojim 20 godina dugim profesionalnim iskustvom, znanjem o specifičnim proizvodima i najboljom praksom u industriji, on pomaže klijentima da pravilno odaberu i dizajniraju tradicionalna konvergirana ili hiperkonvergirana infrastrukturna rješenja za njihove data centre.

Adnan Svraka

Adnan Svraka

Systems Engineer - Adriatics

Stručnjak za kibernetičku sigurnost sa značajnim IT iskustvom stečenim radom za različite tvrtke. Trenutno radi kao System Engineer za Fortinet. Po prirodi znatiželjan i entuzijastičan za putovanja i istraživanje novih kultura.

Povremeno uživam u dobroj pinti piva uz Pub kviz o trivijalnostima.

Prijatelji me često nazivaju izvorom nepotrebnog znanja, pa me slobodno testirajte i uključite se u razgovore ili mozgalice o temama koje nisu IT Cyber sigurnost.

Dragan Novaković

Dragan Novaković

Technical Solution Architect for Security

CISCO logo

Prije dolaska u Cisco, Dragan je 10 godina radio u Akademskoj mreži Srbije, kao mrežni administrator zadužen za nacionalnu istraživačku i obrazovnu mrežu Srbije. Počeo je u Cisco-u 2007. godine kao sistem inžinjer za umrežavanje i bezbjednost, a posljednjih nekoliko godina je regionalni arhitekta tehničkih rešenja za bezbjednost.

Ima zvanje M.Sc.E.E. Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu, sertifikate Cisco CCDE #20130052 i CCIE Security #26951.

Nihad Velagić

Nihad Velagić

Izvršni direktor, CORE

Rođen u Mostaru 1977.godine, suprug i otac, dva sina i kćeri.

Diplomirao na Marmara Univerzitetu na Ekonomskom fakultetu. Trenutno je u pripremi magistarske teze na Univerzitetu u Sarajevu na Ekonomskom fakultetu.

Radno iskustvo započeo u Oracle korporaciji kao konsultant za implemenatciju Oracle ERP rješenja, učestvovao na projektima širom Evrope, te usavršio kompetencije poslovnih procesa u javnim finansijama.

U toku svoje desetogodišnje karijere u Oracle korporaciji radio je menadžerske poslove razvoja Oracle ERP presales resursa u ECEMEA regiji.

Osnivač, partner i izvršni direktor kompanije CORE koja od 2011. godine djeluje u 3 oblasti. Razvoj i konstrukcije u automobilskoj i namjenskoj industriji, usluge razvoja softvera, implementacije Oracle ERP cloud i on premise rješenja, poslovni konsulting.

Danas sa 20+ godina, promoter je bh.inovativnosti, dobre ICT prakse, primjene Cloud rješenja, te masovne digitalizacije u BiH sa naglaskom na javni sektor.

pozivamo Vas na

TechHosted by LANACO

Jedinstven spoj između stručnjaka iz IT svijeta i njihovih klijenata. Ovo je jedinstvena prilika da uživo razmjene iskustva na panel diskusijama, okruglim stolovima i prezentacijama. TechHosted by LANACO, most između struke i zadovoljstva.

Partneri 2022

Naši partneri su kompanije koje prepoznaju važnost ovakvih događaja i pružaju im podršku.

Prijatelji konferencije:

Generalni medijski pokrovitelji:

Medijski prijatelji: