Predavači 2021

14 – 15.10.2021.

14 – 15.10.2021.

Renomirani stručnjaci iz IT svijeta

Tech Hosted by LANACO već sedam godina donosi odgovore na aktuelna pitanja i okuplja renomirane stručnjake iz IT svijeta. Događaj do sada bilježi preko 1600 posjetilaca i 120 govornika.

Predstavnici globalnih kompanija, keynote govornici, panel diskusije, workshop-ovi, ali i bogat sadržaj zabavnog karaktera i ove godine vas čekaju u Tehnološkom centru kompanije LANACO.

Burak Canboy

Burak Canboy

Osnivač i predsjednik WIN.RAR GMBH

Priča se da je Burak Canboy star više od 400 godina. Osim što je globalni distributer WinRAR-a i nakon početne obuke za bankarstvo bio je preduzetnik, takođe je imao profesionalni košarkaški tim, vodio je bar i razvijao projekte za prodaju nekretnina u nekoliko zemalja. Može da komunicira na 6 jezika, živio je u 5 zemalja, bio je aktivan u desetak sportova i voli da pomaže neprofitnim organizacijama i da bude poslovni anđeo.

Moustafa Abdelhai

Moustafa Abdelhai

EMEA DCG Intel Technical Evangelist

Moustafa works as Lenovo/Intel Tech Evangelist, looking after sales, Marketing and enabelment for our Partners to ensure they are fully updated with Intel products/protofolio. Moustafa has started his career in IT as Support Engineer, later as Escalation Engineer and Team Leader/Consultant in several Companies (Orange Business Services, Teradata and Microsoft) in Egypt. He managed several products - CRM, Data Bases, Migrations, Microsoft 365 etc. before he joined he was working at Amazon Business as a Product manager in Bratislava for the French market.

Dragan Jovančić

Dragan Jovančić

System Engineer, ISG Group SEE

Dragan Jovančić, M.Sc IT završio je Elektronski fakultet u Univerziteta u Nišu, na odsjeku za Računarsku tehniku i tehnologiju. Sa gotovo 20 godina iskustva u IT-u radio je kao inženjer za mrežnu i serversku infrastrukturu, IT konsultant za mrežna i infrastrukturna rješenja, te kao IT menadžer i Key Account menadžer u prodaji infrastrukturnih i aplikativnih rješenja. U kompaniji Dell zaposlen je na poziciji konsultanta/inženjera za infrasturkturna rješenja i digitalnu transformaciju poslovanja.

Jasmin Marić

Jasmin Marić

Business Development Manager, OLX BiH

Od početka karijere, bavi se IT projektima, prodajom i razvojem poslovanja. Najveći dio njegovog radnog iskustva uključuje prodaju, marketing konsalting, istraživanje i razvoj poslovanja u OLX Grupi. OLX Grupa jedna je od najbrže rastućih mreža trgovačkih platformi na svijetu, koja djeluje u više od 30 zemalja širom svijeta. Kupcima pomaže pri kupovini i prodaji automobila, pronalasku stanova, zapošljavanju, kupovini i prodaji kućnih potrepština i slično. Pored rada na korporativnim IT rješenjima, Jasmin je aktivan član lokalne startup scene gdje radi i mentoriše nekoliko startup projekata.

Aleksandar Aksentijević

Aleksandar Aksentijević

Aleksandar Aksentijević je stručnjak za softverska rješenja koji koristi veliko iskustvo u Cloud, hiperkonvergentnim i globalnim softverskim rješenjima. Kao dio EMEA SDI BDM tima, njegova je uloga podržavati Lenovo timove i partnersku mrežu, te istraživati i uključivati sve mogućnosti. Fokusira se na pomoć u transformaciji poslovnih procesa klijenta sa povećavanjem učinkovitosti novih tehnologija uz minimiziranja rizika. Takođe, aktivno sudjeluje u razvoju i implementaciji strategija definisanih softverom.

Vlaho Jemin

Vlaho Jemin

CERTA (Centralno Istočna Europa, Rusija, Turska i Afrika) Cloud Ambassador

Vlaho Jemin je u IT industriji posljednjih dvadeset i više godina proveo na radnim mjestima implementacije i dizajna IT mreža te Data Centara. Posjeduje više IT tehničkih certifikata, a sada radi na razvoju poslovnih strategija za nova tehnološka rješenja.

Duško Milošević

Duško Milošević

Major Accounts Manager in Fortinet

Duško Milošević je IT stručnjak sa više od 20 godina iskustva u industriji i radi za najveće regionalne sistemske integratore i globalne IT kompanije. Uključen je u IT projekte, koji pokrivaju servere, pohranu, Cloud, Big Data i mrežna rješenja. Njegova stručnost je korištena za osiguranje uspjeha projekata i donošenje novih usluga korisnicima. U Fortinetu osigurava većinu tih usluga, donoseći širok, integrisan i automatizovan pristup sigurnosti.

Jelena Mijatović

Jelena Mijatović

Data Scientist

Diplomirani profesor matematike i informatike, studije završila na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, na odsjeku za matematiku i informatiku 2020. godine. Iste godine stupa u radni odnos u Lanaco kompaniji na poziciji Data Scientist u ML/AI Laboratoriji u okviru R&D (Research and Development) divizije. Primarni fokus rada je na istraživanju, razvoju i primjeni tehnoloških rješenja iz domena mašinskog učenja i vještačke inteligencije.

Denis Stanarević

Denis Stanarević

Prodajni predstavnik firme Hewlett Packard Enterprise za teritoriju Centralne i Istočne Europe i Afrike

Kroz tridesetogodišnje iskustvo u dizajnu, implementaciji i upravljanju informatičkim rješenjima, naučio je da je ključ uspješne karijere prepoznati poslovni zahtjev korisnika i “prevesti” ga na jezik tehnološkog rješenja. Posvećen je kontinuiranom usvajanju tržišnih i tehnoloških promjena, ali i sticanju znanja i djeljenju istog.

Nemanja Pejić

Nemanja Pejić

Nemanja Pejić je certificirani IT stručnjak sa više od 10 godina iskustva u različitim oblastima IT poslovanja. U svom radnom vijeku imao je priliku obavljati razne funkcije: od upravljanja timom, konsolidacije i virtualizacije podatkovnih centara, do implementacije najsloženijih rješenja IT infrastrukture.

Srđan Gligorić

Srđan Gligorić

Enterprise Accounts Manager for Balkans Kaspersky

Srđan se pridružio kompaniji Kaspersky 2020. godine kao menadžer korporativnih računa kompanije za Balkan - Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Albaniju i Kosovo. U svojoj ulozi, Srđan je odgovoran za razvoj poslovanja preduzeća, izgradnju snažnih odnosa između kompanije i distributera, partnera i kupaca, kao i za prodajnu i pretprodajnu podršku.

Darko Marinković

Darko Marinković

Rukovodilac Lanaco AI/ML Laboratorije

Rukovodilac je Lanaco AI/ML Laboratorije, sa višegodišnjim iskustvom u primjeni matematičkih i statističkih metoda i tehnika u radu sa podacima, a u cilju razumijevanja načina njihovog generisanja. Osim toga njegovo bogato radno iskustvo uključuje i kreiranje inovativnih metoda, analizu i modeliranje podataka u različitim oblastima obrazovanja, bankarstva i energetike. Potpuno je posvećen istraživanju primjenjivosti posljednjih tehnološkoh trendova mašinskog učenja u rješavanju poslovnih izazova.

pozivamo Vas na

Tech Hosted by LANACO

Jedinstven spoj između stručnjaka iz IT svijeta i njihovih klijenata. Ovo je jedinstvena prilika da uživo razmjene iskustva na panel diskusijama, okruglim stolovima i prezentacijama. Tech Hosted by LANACO, most između struke i zadovoljstva.

Partneri 2021

Naši partneri su kompanije koje prepoznaju važnost ovakvih događaja i pružaju im podršku.

Prijatelji konferencije:

Medijski pokrovitelji