Održane konferencije “Tech Hosted by LANACO” i “Retail Beyond Digital”

16.10.2020. | Novosti

Juče, u prostorijama LANACO Tehnološkog centra putem direktnog prenosa održane su dvije značajne konferencije: “Tech Hosted by LANACO” koja se održala šestu godinu za redom i “Retail Beyond Digital”, koja se održala po prvi put u Evropi.

Najveća multivendorska konferencija u Bosni i Hercegovini, “Tech Hosted by LANACO” i ove godine okupila je stručnjake iz oblasti IT industrije i najveća imena u oblasti tehnoloških inovacija, koji su predstavili rješenja iz oblasti mašinskog učenja, vještačke inteligencije, bezbjednosti i sistema upravljanja podacima.

Konferencija je bila održana pod sloganom “Go Beyond Digital”, na kojoj su učestvovali predstavnici javnih i privatnih sektora, koji žele da uz pomoć savremenih tehnologija unaprijede svoje poslovanje.

Drugi događaj, pod nazivom “Retail Beyond Digital”, održan je po prvi put u Evropi, gdje su  predstavnici globalnih kompanija, kao što su Under Armour, Craft.Co, Bain&Company i drugih, prezentovali najbolje poslovne prakse i rješenja za digitalni razvoj poslovanja u lancima distribucije.

Ovaj događaj je privukao veliku pažnju ljudi širom zemlje i svijeta. Organizator događaja je bila kompanija LANACO, povodom obilježavanja 30 godina postojanja, uz podršku i partnerstvo Digital Suplay Chain Institute-a iz New York-a.